Svar på Tal ang. Utseende fixering

Till Susanne:

Självklart stämmer de till 100% du skrev om att de är som att byta inslagspapper på ett paket, pappret ser annorlunda ut men innehållet är desamma. O just därför ogillar jag folk som dömmer efter ens utseende, att man ÄR en viss typ av karaktär eller har en viss personlighet bara pga vad man ser till utsidan.

Jag förändrar enbart mitt utseende för min egen skull o vinning, annars finns de ingen menningen med de för då skulle bara känna mig ännu sämre med mig själv om jag såg ut på ett sätt jag själv inte skulle vilja...

Jag har ett visst kroppsideal jag strävar efter - som ett mål i livet, för mig betyder nog utseende mer än för många andra men alla är vi olika och jag trivs på ett sätt med att vara så fixerad vid mitt utseende för de är en av mina passioner i livet o alla lever vi för olika saker, ger olika saker olika stor betydelse och utseende för Mig är en stor betydelse medans jag har full förståelse att för andra kanske de inte prioriteras lika högt, men jag tycker man skall kunna ACCEPTERA människor olika prioriteringar o intressen, jag ser inte ner på någon som inte anser att utseende e lika viktigt som jag gör men då tycker jag folk ska lära sig att göra desamma, att inte se ner på mig för jag "råkar vara" utseende fixerad...

Sedan kan jag samtidigt säga att de finns många ggr o dagar jag absolut inte trivs med att vara så utseende fixerad som jag är.. Det kostar bl.a en stor summa pengar, de tar väldigt mkt av min tid som jag lägger ner på kost, träning, sminkning, styling med kläder, accesoarer osv.
Det är även spec. jobbigt för jag går ständigt och jämför mig med alla andra jag ser ute på stan/krogen/nätet osv. Men som jag skrev, för mig är utseende betydligt mer än för många andra, har ju tydligen fått "diagnosen" Perfektionist. Jag vill se perfekt ut, så perfekt ut som de går att göra Mig, Caroline, samtidigt så vill jag se bäst ut i hela världen, vilket jag Vet inte är troligt men de är mitt mål, o har man inte drömmar o mål så vafan har man då ?
Så ja de är också något som är väldigt psykiskt nerbrytande men jag har valt att ha de så och de får jag leva med, allt är inte perfekt från alla vinklar oas vad man gör o väljer...


Sen har jag ju många mer drömmar i livet än bara mitt utseende men just nu handlar ju denna text om just utseende så dra mig inte över en kant ;)

Och där har jag problem med min omgivning med !

Bara för att jag är så utseende fixerad som jag är så blir jag bl.a klassad som "bimbo", "dum i huvvet", "korkad", "iq-befriad", "barbie", "dum blondin" oooooosv !!!!!

WTF ?!?

FÖR DE FÖRSTA ! Vem faaaan bestämde att om man föddes med hårfärgen blond så är man KORKAD ???? DEN personen som uppgav detta är den som är OTROLIGT korkad ! Alla människor borde väl vara soppas sunda i huvvet att man förstår att intelligens ligger inte i hårfärg, vilket är DÖDA CELLER my man !!!! Med andra ord finns ingen koppling till IQ och hårfärg ?!

För de andra så bara för man bryr sig om sitt yttre, o ja kanske mer än andra så betyder de inte att man inte kan NÅGONTING ANNAT ?! För att ta mig t.ex jag anser att jag e relativt allmänbildad så jag klarar att ta hand om mig själv, klarar av vardan alldeles utmärkt med att betala räkningar, ta hand om mina katter, städa, laga mat (vilket jag T.O.M är bättre på än många andra!), kan läsa o skriva utan svårigheter inkl engelska, jag kan grunderna relativt mkt om träning o kost som gör att jag uppnå mina resultat, jag driver just nu en klädaffär där jag är butikschef o får ta mer beslut än att bara hänga upp kläder på en galge (!!!!) osv !

För de tredje så är jag varken billig, lättfotad eller utmärksamhetsKÅT bara för jag är utseende fixerad ! De har inte med de o göra !!! LÄR ER ! JAG, CAROLINE BLIXMAN BÄRKROTH gillar att se bra ut, för JAG gillar de o vill se de i spegeln, INTE att jag vill se bra ut för ANDRA ska tycka de o kommentera de ! JAG SKITER LA I ERA ÅSIKTER ! Jag är inte sååå desperat ! Jag vet vad jag vill o behöver ingen annans inflytande på de ! Är JAG nöjd så RÄCKER DE !
Jag är absolut inte billig o lättfotad för nej, dom som verkligen känner mig o vet "vissa" saker om mig är förvånande över hur "asexuell" jag egentligen kan vara... ! Behöver inte sånt ! Visst, klart jag har behov, är la förfan människa hahaha ;))) men inte så att jag måste springa o ta första bästa på krogen o ta hem liksom - USCH NO !!

De är bara i stora drag saker jag anser att jag kan och är FÖRUTOM att "se bra ut" eller bara vara fixerad vid mitt utseende, o de ska jag säga att bara för jag är utseende FIXERAD betyder de inte att jag KAN så jävla mkt inom utseende, smink osv.... Dummaste jag HÖRT ! Dessa idioter som tror på allt detta ! DE är brist på IQ från min sida ! Lr bara dåligt påläst ! Men detta är bara min åsikt som sagt... Jag uttalar mig inte i sånna här handlingar om vad som är rätt o fel för de finns inget...


Gör vad du vill med dig själv sålänge du må bra med dig själv !
Inget fel med de...

Kommentarer
Postat av: Susanne

Hej igen!

Min kommentar till dig var verkligen inte menad som kritik det hoppas jag du förstår. Du är säkert duktig på en hel massa saker. Kommentaren var mer av omtanke.

Du som vet mycket om foto, tror jag, vet ju att så gott som alla bilder är retucherade vilket betyder att de människor vi ser på alla reklampelare finns ju överhuvudtaget inte i verkligheten så jämför dig inte med dom.

Jag ska inte skriva fler kommentarer till dig för det kanske blir fler missförstånd och att göra dig ledsen och upprörd var inte min avsikt.

Ha det gott och hoppas alla dina drömmar besannas.

Med vänliga hälsningar

Susanne

2010-11-22 @ 17:09:52
Postat av: Caroline - Bloggaren

Nej nej nej Susanne !

Så ska du verkligen inte känna för de va inte alls så jag menade !!De va egentligen bara de överska första menningarna jag skrev till dig som va mer svar på tal att nej jag förändrar inte mitt utseende för någon annan än mig själv o jag e nöjd med mig på de sättet att jag resonerar så.Sen skrev jag allt de andra bara för att göra resterande människor upplysta om hur jag ser på saken om utseende fixering så folk vet min åsikt och att man kanske inte ska tillhöra en av dom som dömmer för fort i första hand så de va verkligen inget illa menat mot dig att skriva som jag gjorde utan de skrev jag till "alla" som läser.O jag tog inte åt mig av din kommentar, jag älskar dina kommentarer för du kommer alltid med bra frågor eller skriver snälla o fina uppmuntrande saker så fortsätt gärna med de om du vill ;)Ha en bra dag ! :)

2010-11-22 @ 17:19:43
URL: http://carolineblixman.com
Postat av: Susanne

Då hörs vi en annan dag.

Ha det så gott!

Kram

2010-11-22 @ 17:48:59
Postat av: emilio alex milton casanovik

Jättebra skrivit gumman :D

så sant så !

2010-11-22 @ 18:52:56
URL: http://stockholmshetaste.se
Postat av: Erica

Hej Caroline, jag brukar läsa här men inte kommentera... Du är verkligen vacker och jag tror många är avundsjuka på att du har energin och orken att lägga på ditt utseénde. Menar att göra sig i ordning och sminka sig snyggt osv. Jag vet inte hur du är utan smink, och det är inte det jag menar, utan just hur du ser ut på bilderna du själv lägger upp här. Jag önskar jag hade energi till att hålla mig lika snygg som du! ;) Kram på dig.

2010-11-24 @ 17:39:24
Postat av: Caroline - Bloggaren

Erica: Tack för dina jätte fina ord :)

Jag har faktist lagt upp bilder här där jag e helt osminkad ;) Så de är väl skillnad men inte så att jag inte kan klara av att visa mig utan smink bara att föredrar o inte göra de för gillar mitt utseende bättre med smink ;)Ha en fortsatt bra dag o kul att du läser hos mig ;)

2010-11-24 @ 18:53:52
URL: http://carolineblixman.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0